Foto af Terje Sollie fra Pexels

Fødevarer står for den stor del af CO2 udledningerne. Men, hvor meget CO2 udleder de forskellige fødevarer? Du kan blive klogere ved at tjekke den store klimadatabase.

Vi har set lidt i databasen og fundet et par lækre detaljer til dig.

MadtypeCO2e / kg
Oksekød, mørbrad, afpudset, rå151,95
Oksekød, hakket, 15-20% fedt, rå30,84
Kylling, bryst, kød og skind, rå3,44
Frikadeller3,00
Gulerod, uspec., rå0,25
CO2 udledning for forskellige fødevarer. Kilde: den store klimadatabase.

På hjemmesiden kan de se hvordan man er nået frem til de forskellige tal. Der er ingen tvivl om at der har store betydning hvad du spiser.

En typisk vegansk kost (tal fra Storbritannien) udleder cirka 1,05 ton CO2 om året. En typisk kødrig kost udleder cirka 2,6 ton CO2 om året. Man kan således reducere sin udledning med ca. 1,5 ton CO2 om året, hvis man forandrer sin kost.

Vegetarisk forening

Den store klimadatabase er et centralt værktøj, der eksempelvis kan bruges som grundlag for et forenklet klimamærkningssystem, klimaberegnede opskrifter, apps til beregning af indkøbets klimaaftryk, undervisning af skoleelever, opkvalificering af køkkenpersonale, oplysningskampagner og meget andet.

Du kan læse tilsvarende oplysninger på Our World in Data.

Our blog posts / Critical reviews

Must read articles / must see videos

Knowledge base

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *